Software for
logistic excellence

C&W is leverancier van en implementeert logistieke software met als core expertise WMS.

 

Dit aangevuld met een cloud EDI-platform, klanten- en leveranciersportalen, integratie connectoren voor ERP, voice, transportcarriers en mechanische magazijnautomatiseringen (AS/RS, AGV…) zorgen ervoor dat een volledige operationele logistieke suite kan worden geïmplementeerd en dit van grote bedrijven tot KMO’s.

 

Als Trends Gazellen Ambassadeur 2020 West-Vlaanderen, werkt C&W steeds met de nieuwste technologieën en maakt van kwaliteit zijn absolute prioriteit waarbij de no-nonsense aanpak een handelsmerk is.

Logistieke executie en integratie software suite (selecteer een module)

Executie

1. WMS

2. MES

3. WCS

4. VOI

5. TSM

Integratie

7. EDI

8. WPT

9. CIP

10. HIP

3DMap

Warehouse Management System

C&W staat alom bekend voor zijn hands-on expertise in WMS (Warehouse Management System) en is als leverancier en implementator van zijn oplossing en niet meer te negeren speler op de WMS-markt geworden. Een goede warehouse managementoplossing is de sleutel naar een efficiënte en concurrentieel logistieke executie die essentieel is voor uw bedrijf. Daarbij kan de oplossing naadloos geïntegreerd worden met de geldende ERP systemen (SAP/D365) maar ook met branche specifieke en maatwerk oplossingen, alsook zelfs met AS400 omgevingen. De volledig real time taak gestuurde C&W WMS-software valt onder de noemer “advanced WMS” die niet tegenstaande zowel in complexe als eenvoudige omgevingen kan ingezet worden en dit van multinationals tot KMO’s.

Manufacturing Execution System

Het Manufacturing Execution System (MES) van C&W vormt samen met het WMS een onafscheidelijk paar. Waar WMS zorgt voor de optimalisatie van het materiaalbeheer en bewegingen, zorgt MES voor het beheer en integratie naar productieactiviteiten. Op basis van ingeplande werkorders, al dan niet met meerdere operaties, worden aan de hand van de BOM en BOL specificaties de benodigde aansturingen verzorgd naar aanvoer, consumptie, scrap en uitvoer van materialen en worden de nodige machine en arbeidstijden gecapteerd. Integratie naar en captatie van de machines in de werkcenters/productielijnen kan zorgen voor een volledige transparantie. Op basis van digital forms kan u de benodigde controles (setup/QC,..) en registraties pushen, digitaliseren en real time monitoren. Samen met de materiaalbewegingen en bijhorende tracebility vanuit het WMS kunnen ook de door MES verzamelde gegevens ter beschikking worden gesteld aan uw ERP systeem.

Warehouse Control System

Ons Warehouse Control System (WCS) is een intelligente besturing laag die de schakel vormt tussen het WMS en uw material handling systemen. Het synchroniseert de activiteiten van de verschillende material handling systemen in het magazijn met de beschikbare arbeidscapaciteit en de goederenstroom. Op basis van business rules en realtime gegevens zorgt het WCS voor het balanceren, beheren en monitoren van taken van deze systemen en grijpt in bij uitzonderingen. Dankzij onze standaard WCS-bouwstenen kunnen we ons makkelijk aanpassen aan de integratieprotocollen van de verschillende MHE-partners. C&W heeft een breed portfolio van integraties met verschillende types magazijnautomatiseringen en MHE-partners.

Voice Connector

Voice picking is een orderpicktechniek waarmee de medewerkers in uw magazijn door middel van spraak communiceren met het WMS-systeem. Ze worden volledig papierloos aangestuurd en stap voor stap begeleid in hun werkzaamheden, die realtime gecontroleerd en verwerkt worden. Om dit te realiseren maken we gebruik van onze online voice connector VOI. Via de Vocollect Voice Interface Objects technologie van Honeywell kunnen we voice gestuurde dialogen op maat aanbieden in 35 verschillende talen.  

Time Slotting Management

TSM (Time Slotting Management) is een webtool die U helpt om uw yard planning te optimaliseren. Krijg zicht op uw planning & capaciteit en plan uw personeel in op de juiste momenten. Door een betere planning vermindert u de wachttijden en verhoogt u zodoende de productiviteit. Piektijden worden door vooraf ingeplande slots uitgevlakt. Dankzij integratie met WMS (of andere externe systemen) kunnen we operationele flows efficiënter gaan structuren.

EDI + Peppol Access Point certified provider

Ons EDI (Electronic Data Interchange) platform zorgt voor de perfecte communiciestroom met uw klanten, leveranciers, transporteurs (partners). Via onze generieke opzet worden jullie binnen de kortste keren geconnecteerd met uw partner! Wij ontzorgen u van deze complexe materie.

 

Maar wist je ook dat wij ook dat we bij C&W al 2 jaar een PEPPOL Access Point zijn?  En wist je ook dat het vanaf 1 januari 2026 wettelijk verplicht wordt al je B2B facturen via PEPPOL te versturen en te ontvangen?  C&W Logistics kan je ook hier helpen bij de transitie naar elektronische facturatie.

 

Web Portals

Onze Vendor Portal is het perfecte systeem om de informatie van uw (niet geïnformatiseerde) leverancier tot bij u te brengen om zo tot meer geautomatiseerde ontvangst over te gaan (op basis van de geleverde ASN = Advanced Shipping Notification info). De Vendor Portal is bedoeld om de inkomende goederenstroom te optimaliseren & automatiseren. Leveranciers kunnen hun vrachten aanmelden bij vertrek & labels (op maat van U) afdrukken.

 

Onze Customer Portal is ontworpen om klanten, of klanten van de klant (eigenaren) op afstand web-toegang te geven tot het WMS-systeem, zodat zij hun operationele gegevens binnen het WMS-systeem kunnen raadplegen, onderhouden en controleren.

Carrier Integration Platform

Ook de vervoerders zijn de weg van de digitalisering ingeslagen en verwachten hun uit te voeren opdrachten steeds vroeger op de dag. Het ingeven van deze opdrachten op de verschillende (vervoers-) platformen is vaak tijdrovend en brengt een enorme administratie met zich mee.

 

Het Carrier Integration Platform, kortweg CIP, zorgt voor een directe, digitale uitwisseling tussen het C&W platform en het interne systeem van de vervoerder. Hierbij krijgt u ook de mogelijkheid om uw zendingen op te volgen nadat deze bij u vertrokken zijn. Wij zorgen ervoor dat de CIP steeds voldoet aan de laatste vereisten van de vervoerders zonder dat u dit merkt.

Host Integration Platform

Interne of externe communicatie met uw ERP, TMS, WMS, deze tool zorgt in een handomdraai dat uw systemen en/of partners geconnecteerd worden. Onze HIP (Host Integration Platform) wordt als ESB (Enterprise Service Bus) ingezet binnen uw organisatie.